sorteer:
naam
categorie
datum
filters:

Laat hier een bericht achter in ons gastenboek

Laat nog meer mensen weten wat je van onze voorstelling vond via een bericht op onze Facebook-pagina, twitter of instagram
Please complete the required fields.
Selecteer een afbeelding om te uploaden

Wat is Amuze?

Amuze

Wat is Amuze? Amuze is een enthousiaste muziektheatergroep uit Utrecht. In 1998 heeft een groep enthousiaste cursisten van Internationaal en Cultureel Centrum Parnassos in Utrecht besloten een eigen muziektheatergroep in de vorm van een stichting op te richten. De doelstelling was, en is, om amateurs nader kennis te laten maken met deze theatervorm. Amuze vindt […]

Wat is Amuze?

grease1
Amuze is een enthousiaste muziektheatergroep uit Utrecht. In 1998 heeft een groep enthousiaste cursisten van Internationaal en Cultureel Centrum Parnassos in Utrecht besloten een eigen muziektheatergroep in de vorm van een stichting op te richten. De doelstelling was, en is, om amateurs nader kennis te laten maken met deze theatervorm. Amuze vindt het van groot belang dat nieuw muziektheater door amateurs gemaakt wordt en dat meer volwassenen en kinderen zien en meemaken hoeveel plezier je kunt beleven aan het uitoefenen hiervan.

Amuze is zich na het uitvoeren van verschillende bekende musicals nader gaan richten op muziektheater in allerlei vormen. De groep daagt zichzelf elk jaar weer uit om iets nieuws toe te voegen aan het bestaande muziektheaterrepertoire en heeft sinds het begin van haar bestaan zeer uiteenlopende voorstellingen gemaakt. Telkens weer probeert de groep en bijbehorende band haar publiek te verrassen met verschillende thema’s. Ook is de aanpak van de voorstelling ieder jaar anders. Van voorstellingen met een vast script, meerdere akten en een rolverdeling tot thema voorstellingen die door Amuze zelf bedacht en gemaakt zijn.
sterrentreklaatsteshowbadangel

  

De ambitie van Amuze om kwaliteit neer te zetten uit zich ook in de vaste professionele begeleiding die deel uitmaakt van het Amuze-team. Regisseuse Ragnhild van den Reek bijvoorbeeld begeleidt de groep al sinds de start in 1998!

Amuze is een puur Utrechtse theatergroep. Alle spelers en muzikanten zijn afkomstig uit Utrecht. De groep heeft verschillende malen meegedaan aan het Utrechts Amateur Theater Festival en wist door de jaren heen meerdere prijzen in de wacht te slepen. Amuze leidt enthousiaste spelers op tot ambitieuze acteurs en zangers. Zij bestaat uit een harde kern van spelers en muzikanten, die al jaren bij de club horen. Tegelijkertijd houdt Amuze bijna jaarlijks audities voor het werven van nieuwe jonge en enthousiaste spelers die zich graag willen ontwikkelen op het gebied van amateur muziektheater. Amuze blijft zo een mix van oudere en jongere spelers in diverse levensfasen. Het is een hele hechte groep met ruimte voor nieuwe aanwas en een frisse blik.

laden...