sorteer:
naam
categorie
datum
filters:

Laat hier een bericht achter in ons gastenboek

Laat nog meer mensen weten wat je van onze voorstelling vond via een bericht op onze Facebook-pagina, twitter of instagram
Please complete the required fields.
Selecteer een afbeelding om te uploaden

SAVE THE DATE & SAVE THE DAY | 21 t/m 24 september

Amuze

Het is zomer! Voor velen staat de vakantie voor de deur, of deze is al begonnen. Ook wij maken ons op voor een kleine, maar warme en zonnige zomerstop. Lang zal deze echter niet duren.

Het is zomer! Voor velen staat de vakantie voor de deur, of deze is al begonnen. Ook wij maken ons op voor een kleine, maar warme en zonnige zomerstop. Lang zal deze echter niet duren.

SAVE THE DATE!

Van 20 t/m 24 september staat Amuze weer op de planken. Voor degenen die al dachten ons gemist te hebben… we spelen net als vorig jaar wat later in het jaar, en het belooft een hete nazomer-voorstelling te worden. Amuze staat in Vuur en Vlam, in lichterlaaie om precies te zijn.

De voorstelling is namelijk een bewerking van de libretto Leven in Hel, geschreven door Ramsey Nasr. Hiermee wagen we een sprong in het diepe, namelijk in de Grieks mythologische onderwereld. Het verhaal is een twist op het klassieke verhaal van Orpheus en Eurydice met een heetgebakerde Hades en een onderkoelde Persephone. Het is een uitdaging voor Amuze om dit stuk te spelen. De scherpe, poëtische en nu en dan vileine teksten van Ramsey Nasr zijn zeer muzikaal te noemen. Zij geven ons de mogelijkheid er een eigen draai aan te geven. Een nieuwe, moderne, humorvolle en toegankelijke ingang tot de klassieke mythologie.

“In de hel bestaat sinds jaar en dag een doodsaai maar uitgekiend systeem: je komt er binnen en wordt dan in het vuur gegooid. Wanneer Eurydice echter bij binnenkomst weigert mee te werken en verward verklaart helemaal niet dood te zijn, hebben Koning Hades en Koningin Persephone van de Hel zowel een probleem als een fijn verzetje in hun eeuwig saaie helle-leven…totdat de hittebestendige Orpheus ten tonele verschijnt en het vuur probeert te blussen met zijn theatrale, muzikale en tekstuele watervallen. Zou het lukken de hitte van de Hel te verlaten zonder om te kijken?”

De spelersgroep van Amuze bestaat dit jaar uit 8 spelers (4 mannen en 4 vrouwen) en een aantal muzikanten. Het stuk telt 4 hoofdrollen (Hades, Persephone, Eurydice en Orpheus) en de rol van het koor. Wij kiezen ervoor het stuk in 2 uitvoeringen te brengen. De ene keer spelen 4 spelers de hoofdrollen en de rest van de groep het koor en de andere keer draaien we dit om.

Dus kom je kijken naar je partner, vriendin, vriend, zoon/dochter, neef of collega: houd dan goed onze nieuwsbrief en website in de gaten om te zien wanneer hij/zij speelt en in welke rol. Voor een volledige ervaring kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om beide versies te komen bekijken, als u de eerste levend verlaat… ;-)

Met dit stuk is na een pauze van 1 jaar ook onze regisseuse Ragnhild van den Reek weer terug op honk: we zijn heel blij dat zij ons dit jaar weer regisseert: Welkom terug, Ragnhild!

We hebben daarnaast een nieuwe en zeer enthousiaste muzikaal leider, Isidor ten Hooven. Hij loopt stage bij ons voor deze voorstelling en arrangeert, componeert en studeert de muziek en zang met ons in. Welkom bij Amuze, Isidor!

SAVE THE DAY

Om deze voorstelling mogelijk te maken is natuurlijk geld nodig: voor het decor, de kostuums, de techniek, de locatie. Kortom: om een hel te kunnen creëren, waarin valt te leven. In ieder geval voor even… Amuze draagt hierin zelf bij in de vorm van contributie van de spelers en door geld te verdienen middels onze inmiddels welbekende serenades (Valentijn, verjaardagen, bruiloften en andere partijen. Voor meer info:

Daarnaast vragen we bijna jaarlijks subsidie aan bij de gemeente Utrecht en bij verschillende fondsen die cultuur sponsoren.

Helaas is het dit jaar zo dat we te weinig subsidie hebben ontvangen om deze voorstelling mogelijk te maken, zonder daarbij onwenselijk veel in te leveren op kwaliteit en personeel. Amuze heeft daarnaast zelf te weinig middelen om het gat in onze begroting volledig te dichten. We zitten daarom in ‘zak en as’ en zouden daarom graag uw hulp vragen.

Zou u, als trouwe bezoeker van Amuze, als fan van onze voorstellingen en/of als bekende van een van de Amuzelingen die ons een warm hart toedraagt, ons willen sponsoren met een bedrag? Op deze manier zorgt u ervoor dat wij er met ons Leven in Hel warmpjes bijzitten. Hiervoor krijgt u uiteraard iets terug (naast onze eeuwige dank). Iets muzikaals, iets warms, iets des Amuzes en iets voor uzelf of voor een ander. U wordt door te doneren tevens Vriend van Amuze (een hele eer op zich!)

Hieronder ziet u wat u kunt doneren en wat u daarvoor krijgt. U kunt uiteraard ook aangeven als u volledig vrijblijvend een bedrag wilt doneren.

€25,- u ontvangt een persoonlijke, muzikale verrassing
€50, – U krijgt een serenade aan huis
€100,- U krijgt een serenade aan huis + 1 exclusief Vagevuur-kaartje voor de voorstelling Leven in Hel
€250,- U krijgt een serenade aan huis + 3 exclusieve Vagevuur-kaartjes voor de voorstelling Leven in Hel
€500,- U krijgt een serenade aan huis + 5 exclusieve Vagevuur-kaartjes voor de voorstelling Leven in Hel

Als u ons wilt sponsoren zou dat natuurlijk geweldig zijn. Mocht u een bedrijf hebben of weten dat ons zou kunnen sponsoren (in geld of materialen) dan komen we ook graag in contact met u.

Mocht u vragen hebben over het sponsoren van onze voorstelling dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Dit kan via de mail@amuze.org of door te bellen naar 0651988351

laden...