sorteer:
naam
categorie
datum
filters:

Laat hier een bericht achter in ons gastenboek

Laat nog meer mensen weten wat je van onze voorstelling vond via een bericht op onze Facebook-pagina, twitter of instagram
Please complete the required fields.
Selecteer een afbeelding om te uploaden

Schapen en sprookjes

Ragnhild van den Reek

Het tweede blogbericht! Geen vakantie, maar hard werken dit keer… Een dansende fee, ballet en ‘langengelukkiglangengelukkig!’

ballet_05

Er was ooit een weekend, lang lang geleden, dat bijna op vakantie leek…

Op deze locatie van het werkweekend blaten de lammetjes keihard dat wij hen storen en A7volmuze werkt zich een slag in de rondte. Er is veel te doen. Het is werkweekend.

Oude teksten, nieuwe teksten, bos dat ballet moet worden en een geschaafde hiel want anders past het muiltje niet.
Eef Dekostuum helpt een sprookjesbos te maken met takken en ballenbak en langsvliegende ganzen gakken ons uit.

Op zaterdagavond loop ik een rondje langs de schapen die blaten dat ik naar bed moet want om half zes is daar die rothaan weer die me veel te vroeg wakker krijst.
‘Ooit werd er nog wel eens woest gedanst om de vermoeidheid te verdrijven’, zeg ik na mijn rondje en daar staat Prins Berend al op de dansvloer met swing-it-out-Fee Miranda, gevolgd door oververmoeide Roodkapje Marieke en ook Assepoester Sanna en Erik Muzikant houden het niet meer. Dans, dans, dans tot je er bij neervalt! Niet allemaal hoor, een paar jagermannen spelen mobieltje. Het is inmiddels een bekend beeld van spelers die in pauzes en zelfs in repetitietijd echt hééééél nodig want ja, echt waar, het is echt heel belangrijk, hun mobiel checken.
Planeet Dans en planeet Mobiel scheren langs elkaar heen zonder elkaar maar een seconde op te merken!

ragnhildevelienbal

 

Zondag is Frank er met rust voor zang en zijn ook Annet Productie en Caspar Techniek er om mee te kijken. Mooi weer is beloofd en we spelen buiten de zondagse doorloop met klepperende wind. De spelers hebben keihard gewerkt en we zijn een flink eind opgeschoten. Toch?
Ik raak een beetje van de wap, want bij zo’n doorloop worden dingen duidelijker en blijkt een en ander niet goed te werken.
Ik moet naar huis. Nadenken en opschrijven.

Deze nacht thuis geen krijsende haan maar wel dromen die irritant zacht zingend eindigen in langengelukkiglangengelukkig!

Wakker worden! Je auto ligt vol takken die naar Eef Dekostuum moeten.
Mijn mobiel tovert me hardhandig terug in de werkelijkheid:
‘Lang en gelukkig’, zingt een schorre lieve Eveline stem.
langengelukkiglangengelukkig! Ik ben niet de enige!

Ragnhild van den Reek

laden...